Web Analytics Made Easy - Statcounter

الیاس کانتی ، برنده جایزه نوبل ادبیات 1981 ، یکی از چهره های مهم قرن بیستم بود. وی که متخصص بسیاری از ژانرها است ، با رمان های معروف خود به جهانیان شناخته شده است.

به گزارش برنا، کتاب «زبان نجات یافته» تصویری جستجوگر از زمینه شخصی و رشد خلاق وی را ارائه می دهد. نبوغ کانتی شاید در هیچ کجا بیش از کتاب "زبان نجات یافته" بروز نیافته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار با یک تصویر خارق العاده از اولین خاطره کانتی آغاز می شود.

ایده صحبت به عنوان ورود به زندگی ممنوع بزرگسالان بر این کتاب حاکم است. کانتی وقتی هفت ساله شد پدرش می میرد. او از کودکی تا بزرگسالی ، مدام طرد می شود. در یک اپیزود بی رحمانه و خارق العاده ، مادرش او را مجبور می کند تا در مدت سه ماه آلمانی را بیاموزد.

 کانتی در «زبان نجات یافته» خاطرات دوران کودکی خود را با دقتی مثال‌‎‌زدنی به روایت میکشد؛ با این حال رمانش رمانی تک‌صدایی و حدیث‌نفس‌گویانه نیست. 

علی عبدالهی، مترجم ادبیات آلمانی درباره این کتاب نوشته: [کانتی] در «زبان نجات‌یافته» میکوشد خاطرات کودکی خود را چنان دقیق و مشاهده‌گرانه بیان کند که در کنار یادآوری دقیق خاطرات خود، از «من منحصر» بگریزد و به واکاوی روانِ کودک-‌ انسان به مثابه امری همگانی در آینه مناسبات رایج زمانه بپردازد.

کانتی، ۲۵ ژوئیه ۱۹۰۵ در روسه بلغارستان به دنیا آمد. در خانواده‌ای از یهودیان اسپانیایی که به زبان اسپانیایی قرن پانزدهم سخن می‌گفتند. او زمانی که ۶ ساله بود با خانواده‌اش به منچستر انگلستان مهاجرت کرد و در آنجا به مدد پدر و از طریق کتاب‌های سفرهای گالیور و رابینسون کروزوئه با زبان انگلیسی آشنا شد. هشت ساله بود که با درگذشت پدرش انگلستان را همراه مادرش ترک کرد و به اتریش رفت. از آثار او می‌توان به «کمدی خودپسندی، توده و قدرت، صداهایی از مراکش، شاهد شنوا، زبان از بند رسته، عروسی، نابینایی، اپرای میمون‌ها، مشعل در گوش، رای دادگاه و ... اشاره کرد. رمان نابینایی - یا اغوا- از او که در ایران با نام «کیفر آتش» منتشر شده در فهرست ۱۰۰۱ کتابی قرار دارد که گفته می‎شود قبل از مرگ حتما باید بخوانید. نام این کتاب همچنین در فهرست ۱۰۰۰ رمانی دیده می‌شود که روزنامه گاردین به عنوان آثاری که هر شخص باید بخواند، دیده می‎شود. گفته می‌شود مهم‌ترین دلیل اهدای جایزه ادبی نوبل به الیاس کانتی، نوشتن کتاب «زبان نجات یافته» است. از کانتی به عنوان نویسنده‌ای بزرگ یاد می‌شود که نوشته‌هایش نه فقط گوشه‌هایی از روح انسان را نشان می‌دهد، بلکه دلیل بسیاری از تضادهای جوامع امروزی را نیز بیان می‌کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رشد بلغارستان مهاجرت پدر رمان مرگ ادبیات جایزه نوبل خانواده رمان مراکش معرفی کتاب زبان نجات یافته زبان نجات یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۲۰۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۱۷ اردیبهشت برابر ۶ می را ورق می‌زنیم.

***

زیگموند فروید

۶ می ۱۸۵۶ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۲۳۵ خورشیدی، عصب‌شناس اتریشی و بنیانگذار دانش روانکاوی به دنیا آمد. فروید را می‌توان یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌های اوایل قرن بیستم دانست. او پژوهش‌هایش را در بیمارستان عمومی وین در حوزه‌های اختلالات مغزی و گفتاردرمانی و شناخت بیماری نادرِ آروشا و کالبدشناسی اعصاب میکروسکوپی آغاز کرد. سپس در سال ۱۸۸۵ به‌عنوان استاد دانشگاه در رشته نوروپاتولوژی مشغول به کار شد. فروید در ایجاد روانکاوی و روش‌های بالینی، فنونی را برای روبه‌رو شدن با دانش آسیب‌شناسی روانی از راه گفت‌وگو میان بیمار و روانکاو ارائه کرد که از آن‌جمله می‌توان به به‌کارگیری تداعی آزاد (روشی که در آن بیمار هر آنچه را به ذهنش می‌رسد بیان می‌کند) و کشف انتقال (بیمار با درمان‌گرش به‌مثابه یکی از افراد مهم دوران کودکی‌اش برخورد می‌کند) و همچنین روش روان‌شناسی تحلیلی یا پویا اشاره کرد.

بدریچ هروزنی

۶ می ۱۸۷۹ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۲۵۸ خورشیدی، بدریچ هروزنی، باستان‌شناس و زبان‌شناس اهل چک به‌دنیا آمد. کار مهم او رمزگشایی زبان هیتی، با پژوهش الواح به خط میخی بابلی مکشوفه در بغازکوی است. اولین کار میدانی باستان‌شناسی او سال ۱۹۰۴ در فلسطین بود. سال ۱۹۱۳، او در رمزگشایی زبان‌های خط میخی که در آرشیو وینکلر از بغازکوی، پایتخت باستانی هیتی‌ها در مرکز ترکیه ثبت شده بود، همکاری کرد. هروزنی معتقد بود که زبان هیتی یک زبان هند و اروپایی است و ترجمه‌های خود را در سال ۱۹۱۷ منتشر کرد. کار او روی اسناد خط میخی که از بازرگانان آشوری در کولتپه به‌دست آمده بود، شرایط سیاسی و اقتصادی در خاور نزدیک را پیش‌از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد نشان داد. سال ۱۹۳۴، او به‌طور گسترده برای مطالعه هیروگلیف به آسیای صغیر سفر کرد.

ژان تریکار

۶ می ۲۰۰۳ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۲ خورشیدی، ژان تریکار، جغرافی‌دان فیزیکی و ژئومورفولوژیست اقلیمی فرانسوی درگذشت. او به دلیل مطالعات منطقه‌ای گسترده‌اش در کشورهای متعدد آفریقا (الجزایر، سنگال، مالی، ساحل عاج، توگو، نیجر، نیجریه، لیبریا، سودان) و آمریکای لاتین (آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پاناما، پرو، ونزوئلا) شناخته می‌شود. تریکار در بسیاری از زمینه‌های جغرافیای فیزیکی ازجمله مطالعه نقش پویای عمده آب و هوا در تکامل سرزمینی، کارتوگرافی ژئومورفیک، و سنجش از دور پیشگام بود. تحقیقات گسترده او شامل کار روی ژئومورفولوژی یخچال‌های طبیعی، دینامیک رودخانه‌ای، بادی یا دریایی و رسوب‌شناسی بود.

ویلیام گری والتر

۶ می ۱۹۷۷ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۶ خورشیدی، ویلیام گری والتر، متخصص مغز و اعصاب آمریکایی‌بریتانیایی که یادگیری را با یک موج مغزی خاص آن‌گونه که با اندازه‌گیری‌های الکتروآنسوفالوگراف آشکار شد مرتبط می‌دانست درگذشت. او علایق ویژه‌ای به مطالعه همبستگی‌های عصبی فیزیولوژیکی حالت‌های ماوراء الطبیعه مانند هیپنوتیزم، خواب، خلسه و توهم داشت. والتر پیشرفته‌ترین ربات زمان خودش را ساخت. این دستگاه خودکار  واکنش‌هایی را مانند یک موجود زنده تقلید می‌کرد و با استفاده از یک چشم فوتوالکتریک، حسگر لمسی و چرخ‌های قابل هدایت موتوری، می‌توانست موانع را تشخیص دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیلتس چیست؟
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • حمله شدیدالحن جواد ظریف به آل‌سعود به زبان انگلیسی
  • (ویدیو) گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • کتاب من امام صادق (ع) را دوست دارم روانه بازار نشر شد
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان