Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@01:17:43 GMT

ناسا به دیدار کوچک ترین سیارک کشف شده می رود

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۸۶۷۹

ناسا به دیدار کوچک ترین سیارک کشف شده می رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، سازمان فضایی آمریکا روز گذشته اعلام کرد ماموریت «آرتمیسI» را انجام خواهد داد. این برنامه در نهایت فضانوردان را به ماه می برد. علاوه بر آن ناسا اعلام کرد طی یک آزمایش یک «جستجوگر سیارک نزدیک زمین» به اندازه یک جعبه کفش را به فضا می فرستد تا سیارک ۲۰۲۰GE را ردیابی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۰۲۰GE یک سیارک نزدیک زمین با قطر ۱۸ متر است.

ابزار ناسا با استفاده از بادبان های خورشید، انرژی مورد نیاز برای انجام این ماموریت را تامین می کند. هنگامیکه جستجوگر ناسا هدف مورد نظر خود را بیابد، اندازه، شکل، جهت چرخش و ویژگی های دیگر آن را رصد می کند. محققان امیدوارند با کمک ماموریت دریابند سیارک مانند تخته سنگ جنس سختی دارد یا مشابه «بن نو» از صخره های کوچک تر تشکیل شده است. پیش بینی می شود سیارک بن نو در ۲۱۳۵ میلادی با زمین برخورد کند.

جولی کاستیلو روجز محقق علمی ارشد این ماموریت در آزمایشگاهJPLناسا می گوید: با کمک رصدهایی که از زمین انجام شده چند هدف برای این ابزار شناسایی شده که اندازه همه آنها بین ۵تا ۳۰ متر است. جستجوگر ۲۰۲۰GE مربوط به طبقه ای از سیارک ها است که اطلاعات کمی درباره آنها داریم.

ماموریت مذکور در حقیقت پیش درآمدی برای عملیات های فضانوردی و رباتیک آینده است که از منابع سیارک ها استفاده می کنند. علاوه برآن چنین ماموریتی اطلاعاتی درباره دفاع از زمین درباره سیارک های مشابه فراهم می کند.

کاستیلو روجز در این باره می افزاید: هرچند از منظر دفاع از زمین، سیارک های بزرگ مهمترین عامل نگرانی به شمار می روند، اما تعداد اجسام آسمانی مانند ۲۰۲۰GE بسیار بیشتر است و با وجود اندازه کوچک شان برای سیاره خاکی خطرناک هستند.

یکی دیگر از دستاوردهای این عملیات نمایش استفاده از فناوری بادبان های خورشیدی در ماموریت هایی به اعماق فضا است. این بادبان خورشیدی سبک به اندازه یک زمین تنیس است و با منعکس کردن فوتون های خورشیدی نیروی پیش راندن جستجوگر را فراهم می کند.

بادبان می تواند با سرعت ۳۰ متر به ازای هر ثانیه حرکت کند.

کد خبر 5405928 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی سیارک ناسا نوآوری انرژی خورشیدی نوآوری حاکمیت سایبری تحقیقات علمی گوگل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قانون همراه اول شبکه ملی اطلاعات ناسا فناوری نانو ماهواره امنیت سایبری اقتصاد دیجیتالی تراشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۸۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست

تینا مزدکی: اوایل روز یکشنبه ۲۱ ژانویه گذشته به وقت آلمان، سیارکی تقریباً یک متری بر فراز برلین در جو زمین سوخت و آذرگوش درخشانی را تولید کرد که مردم در سرتاسر اروپا توانستند آن را به‌راحتی ببینند. این سیارک کوچک‌تر از آن بود که بتواند زمینی‌ها را درمعرض خطر قرار دهد، با این حال ناسا از قبل می‌دانست که چنین سنگی در راه است و برخورد آن را پیش‌بینی کرده و به جهان اطلاع داده بود.

اما این سیاره حیرت‌آورتر از هر چیزی بود که فکرش را بکنید؛ زیرا دانشمندان به کمک راهی جدید توانسته‌اند سرعت حرکت سیارک ۲۰۲۴ BX۱ را محاسبه کنند و نتیجه آن بسیار جالب بود: ۲۰۲۴ BX۱ از هر شیء که تا کنون در نزدیکی زمین دیده شده است، سریع‌تر می‌چرخید! این سیارک که BX۱ ۲۰۲۴ نام گرفته، با سرعت ۵۰هزار کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کرد و هر ۲٫۶ ثانیه، یک‌بار به دور خودش می‌چرخید؛ این سرعت چرخش وضعی سریع‌ترین سرعتی است که تا کنون برای یک سیارک ثبت شده است.

به گزارش خبرآنلاین تا پیش از این، رکورد سریع‌ترین چرخش سیارک متعلق به سیارکی به نام ۲۰۲۰ HS۷ بود که دوره چرخش آن ۲٫۹۹ ثانیه بود. این سیارک بین ۴ تا ۸ متر قطر داشت و تنها کمی بزرگتر از ۲۰۲۴ BX۱ بود که البته همین اختلاف کم، توضیح مناسبی برای چرخش سریع‌تر BX۱ ۲۰۲۴ است. سیارک‌ها به دلایل مختلفی می‌چرخند، از آنجایی که سیارک‌های کوچک‌تر فشرده‌ترند، سریع‌تر از سیارک‌های بزرگ‌تر می‌چرخند. ماکسیم دووگل، فیزیکدان دانشگاه مرکزی فلوریدا می‌گوید: «آن‌ها بقای تکانه زاویه‌ای دارند، بنابراین می‌توانند سریع‌تر بچرخند».

دووگل و همکارانش سرعت چرخش سه سیارک از جمله ۲۰۲۴ BX۱ و دو سیارک دیگر را که ۲۰۲۳ CX۱ و ۲۰۲۴ EF نام گرفتند، با استفاده از تصاویری که هنگام نزدیک شدن اجرام به زمین گرفتند، مطالعه کردند.

آن‌ها تکنیک جدیدی را برای محاسبه سرعت چرخش سرگیجه‌آور سیارک‌ها به کار گرفتند که در آن، اندازه دیافراگم دوربین به‌شکلی تنظیم می‌شود که زمینه پرستاره آسمان، نمایی شارپ (واضح با لبه‌های تیز) داشته باشد و سیارک به شکل ردی نورانی ثبت شود.

هنگام عکاسی از سیارک‌ها، دانشمندان معمولاً زمان نوردهی را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که هم سنگ متحرک و هم پس‌زمینه ستاره‌ای، نسبتاً واضح و نقطه‌ای باقی بمانند؛ اما اجرام نزدیک به زمین مانند ۲۰۲۴ BX۱ آنقدر سریع حرکت می‌کنند که برای ثبت نقطه‌ای و واضح آن‌ها به زمان نوردهی بسیار کوتاه نیاز خواهیم داشت.

محققان در روش جدید به جای حرکت با سرعت سیارک که سبب می‌شود ستارگان به صورت ردهای نورانی در تصویر ثبت شوند، سیارک را با سرعت متناسب با گردش ظاهری ستارگان (همان شبانه‌روز نجومی زمین. زمین هر ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه یک‌بار به دور خودش می‌چرخد که ما اثر آن را به شکل حرکت ستارگان در آسمان با همین دوره تناوب می‌بینیم) رصد کردند و بدین‌ترتیب، رد سیارک را در طول میدان دید تصویر ثبت کردند. در نتیجه به لطف نوردهی طولانی، تصاویر به دست آمده تغییرات روشنایی سیارک ۲۰۲۴ BX۱ را در برابر پس‌زمینه‌ای از آسمان پرستاره دنبال می‌کند.

بررسی تغییرات روشنایی جسم در طول مسیر نشان می‌دهد که جسم در حال چرخش بوده و شکل کشیده‌ای هم داشته است. منجمان با اندازه‌گیری تکرار روشن‌ترین حالت درخشندگی سیارک نتیجه گرفتند که سرعت چرخش وضعی سیارک ۲٫۵۸۸ ثانیه، معادل با ۳۳هزار گردش وضعی در شبانه‌روز است.

به گفته محققان مزیت تکنیک جدید در آن است که اجازه می‌دهد تا روشنایی اجرام در طول زمان روی فقط یک تصویر ثبت شود. آن‌ها بر ابن باورند که این تکنیک در شناسایی سیارک‌های در حال چرخش بسیار مؤثر است. همچنین دانستن سرعت چرخش سیارک‌هایی که در نزدیکی زمین سرگردانند، می‌تواند در کاهش خطری که چنین اجرامی برای انسان‌ها و زیرساخت‌ها ایجاد می‌کنند مفید باشد.

منبع: LiveScience

۵۴۳۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902610

دیگر خبرها

  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست